Category: Kuriozitete

Nga “vllezër” në armiq

Në fakt dallimet mes tyre kanë qenë shumë të mëdha qysh nga fillimi. Fetullah Gylen është udhëheqës i një komuniteti të fuqishëm me zotërimin e qindra shkollave, fondacioneve të cilat kanë mundur të kenë kontroll mbi shtetin deri kur ishin në koalicion me Erdoganin. Koalicion ky që nisi në vitin 2002, kur Erdogan u vu […]

Pse gjermanët kursejnë më shumë se popujt tjerë?

Gjermanët njihen se janë shumë të kujdesshëm kur shpenzojnë paratë dhe janë të prirur të vënë disa para mënjanë si në kohë të mira edhe në kohë të këqija. Por nga vjen ky reputacion? Një ekspozitë në Berlin, e quajtur “Kursimet – Historia e virtytit gjerman”, shpjegon historinë pas kësaj “manie” kombëtare. Sido që ta […]