Category: Opinione

Alpin Ollogu: Një lavd për Arafat Muaremin

Shkruan: Alpin Ollogu Ndoshta na dukej fasadë, rutinë e ndrim qeverive në promovimin e forcës rinore në politikat shtetërore, kur një djalë relativisht i ri, u emërua i pari i Policisë Financiare në Republikën e Maqedonisë. Na dukej sikur gjithcka do zbehej që në sprovat e para, ngjashëm me shumë prej bashkëmoshatarëve të tij, ata […]

Koalicion i madh me bosht rreth Aleancës mund ta mposhtë pushtetin

Robert Nesimi Zgjedhjet parlamentare të vitit 2016 me të drejtë u cilësuan si revolucionare. Mirëpo shpesh me këtë cilësim gabimisht nënkuptohet rrënia e regjimit të Gruevskit, ndërkohë që revolucioni i vërtetë ndodhi në bllokun politik shqiptar. Fundja në bllokun maqedonas ndodhi vetëm fuqizimi dhe rikthimi në pushtet i një partie të vjetër, e cila sipas […]