Grekët bëhen gati për luftë civile në Maqedoni?

Situata e tensionuar në Maqedoni mund të çojë në luftë civile, ndaj dhe Greqia ka marrë masat duke ngritur çadra në kufi.

Në të njëjtën kohë, sipas “Ethnos”, Komisioni Evropian ka ndërmarrë ditët e fundit iniciativën për të ngritur në Shkup zyrën e menaxhimit të informacionit ku përfaqësohen të gjitha shtetet anëtare të BE-së, me diplomatë apo zyrtarë të policisë.

Qëllimi është të sigurohet një veprim i koordinuar nëse do të jetë e nevojshme, pasi vendi kërcënohet nga përplasjet civile. Burime të njëjtat thanë se kriza në Maqedoni u diskutua se gjatë vizitës dyditore të ministrit të Mbrojtjes së Qytetarëve Nikos Toska në Beograd.

Frika është se një destabilizim i mundshëm Maqedonisë, do të bëjë që të dy vendet të ballafaqohen me menaxhimin e krizës në kufijtë e tyre, shkruan respublica.

Edhe pse ky është një skenar i padëshirueshëm, autoritetet greke kanë vendosur tashmë pikën që do të shërbejë si një vend pritës, regjistrimin dhe identifikimin e maqedonasve, të cilët do të hyjnë në territorin grek për të kërkuar strehim.

Related Posts