Nëpërmjet në kumtese reagojnë nga partia maqedonase në pushtet LSDM ndaj akuzave të OBRM-PDUKM-së në lidhje me ajrin e ndotur duke thënë se “për 11 vite OBRM-PDUKM e injoronte problemin e ajrit të ndotur dhe në mënyrë të ndërgjegjshme e shkatërronte gjelbërimin dhe mjedisin jetësor”.

Sipas LSDM-së, për shkak të politikave kriminale të OBRM-PDUKM-së u rrit varfëria duke shkaktuar katastrofë në energjetikë, për shkak të pasurimit personal të individëve të caktuar, u hoq tarifa e lirë e rrymës ndërsa çmimi i energjisë elektrike u shtrenjta për 100%.

“Qindra mijëra familja ishin të detyruar të kalojnë në nxehje jo-ekologjike, që bëri që ajri i ndotur të rritet”, thonë nga LSDM duke shtuar se OBRM-PDUKM dhe Hristijan Mickoski si njeriu u parë i ELEM-it në mënyrë të drejtpërdrejt kontribuuan në rritjen e ajrit të ndotur.

Ata thonë se për dallim nga politikat e OBRM-PDUKM-së që ndikuan në rritjen e ajrit të ndotur, Qeveria e udhëhequr e LSDM-së dhe institucionet kompetente mbesin të përkushtuar në zgjidhjen e këtij problemi.