Monitor.mk

Otto Von Bismark: Muhammed, më vjen keq që s`isha bashkëkohësi yt

Otto Von Bismark: Muhammed, më vjen keq që s`isha bashkëkohësi yt
April 16
13:58 2017

Princi Otto Von Bismark
Politikan dhe burrështetas i madh, themeluesi i Gjermanisë, i cili njihet në popull si “Udhëheqësi i Hekurt“, thotë:

“Muhammedi është perso­na­li­teti i jashtëzakonshëm. Jo rastësisht, Zoti nuk nxori ndonjë tjetër në skenën e ngjarjeve botërore. Muhammed, më vjen keq që s`isha bashkëkohësi yt. Ky libër, mësues dhe përha­pës i të cilit je ti, s`është libri yt. Ai është libër hyjnor. Të mohosh burimin e tij është aq qesharake, sa edhe të preten­dosh pasaktësinë e shkencave ekzakte. Prandaj njerëzimi, vetëm një herë, ka parë një figurë të tillë unikale, siç ishe ti dhe më s`do të ketë rastin të shohë (të ngjashëm). Unë, me respektin më të madh, përulem, para paraqitjes tënde të madhërishme“.

[13] Shih Rinia Islame, op. cit., nr. 10, f. 11.

Related Articles