Monitor.mk

Rrethi i Gruevskit çdo ditë e më shumë po ngushtohet, ja çfarë pritet

Rrethi i Gruevskit çdo ditë e më shumë po ngushtohet, ja çfarë pritet
December 07
09:19 2017

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Nikolla Gruevski i cili paralajmëroi dorëheqjen, thuajse për cdo ditë është i pranishëm nëpër seanca gjyqësore, ndërsa në mbrëmje del në protesta.
Analistët thonë se fuqia e tij për të mobilizuar masën është duke rënë cdo ditë e më tepër.

Në anën tjetër ballafaqimi me të drejtësinë dhe arrestime e njëpasnjëshme të
bashkëpunëtorëve të tij, të përfshirë në krim dhe kriminalitet, po ngushton rrethin e tij.

Për habi, Gruevski më nuk e ka forcën kur vetëm me një deklaratë mbushte sheshet me protestues. Në protesta e fundit ai mezi po arrinë ti mbledh rreth 100 persona.

Situata, do ti vështirësohet akoma më shumë me arrestimin e bashkëpunëtorëve të tij më të afërt, për të cilët Prokuroria Speciale tashmë ka bërë gati dosjet e përgatitura nga materiali i përgjimeve.

Related Articles