Lajm i mirë, po afrohet lirimi i Grupit të Kumanovës

Sot morrem një lajm të mirë për gjithë neve Grupin e Kumanovës, me gjasë po afrohet lirimi i jon!?

Pas një kohe të gjatë, si duket po vjen një lajm i mirë për neve pjesëtarët e Grupit të Kumanovës. Më sa duket shumë shpejtë do të caktohet seanca gjyqësore në Gjykatën Supreme për Grupin e Kumanovës, Rasti pritet të hapet në shkallë të tretë pas ankesës që bënë avokatët mbrojtës, të pakënaqur nga gjykimet drakonike të shqiptuara ndaj gjith neve pjesëtarëve të Grupit të Kumaovës Gjykata Penale në shkallë të parë dhe shkalles të dytë.

Jam i bindur se të mëdha janë gjasat që Gjykata e shkallës së tretë ta rikthejë rastin në rigjykim në shkallë të parë, sepse herën e parë janë bërë shumë lëshime, për shkak se procesi në pjesën më të madhe të tij, është zhvilluar nën presion të politikës së qeverisë së kaluar.
Sipas mendimit tim, tani kur dy shtyllat kryesore të qeverisë së kaluar janë dobësuar (VMRO-DPMNE) po shpartallohet dhe pritet që politika të qëndrojë sa më larg rastit dhe drejtësia të dalë në shesh.

Nëse rasti kthehet në rigjykim në shkallë të parë, atëherë ne pjesëtarët e Grupit të Kumanovës duhet të lirohemi, e të mbrohemi në liri, sepse kemi kaluar më tepër se 2 vite” 29 muaj të plot në, Paraburgim, kështu thekson edhe Avokati Ibrahim Bajrami.

Me respekt!
Luftëtari i UÇK-së
Fatmir Reçica Llugaxhia/(lajmpress)