Jetë luksoze dhe mashtrim me pasaporta, kështu shkruan “DailyMail” për “reperin” shqiptar

Media britanike ”Daily Mail”, gjithmonë publikon histori ku shqiptarët dalin në rolin e të keqit, ashtu siç ka bërë edhe këtë herë.

Duke pozuar pranë makinave të shtrenjta dhe në mjediset me pije alkoolike, Dijonis Biba padyshim që nuk e ka problem të tregojë stilin e tij të jetës. Mburrjet e reperit shqiptar nuk ndalen këtu.

Për Biba, 20 vjeç, gjithashtu ka përdorur ”video udhëzuese” në YouTube për t’u mburrur me njohuritë e tij se si të futet në Britani në mënyrë të paligjshme. Udhëzimet e tij, të cilat janë parë më shumë se 100,000 herë, përfshijnë këshilla për përdorimin e letërnjoftimeve të rreme, aeroporte ku këto dokumente false nuk do të zbulohen dhe pretendimin e azilit.

Me origjinë nga Shqipëria e veriut, ai ka një numër të madh ndjekësish nga vendlindja e tij në rrjetet sociale. Biba ka publikuar fotografi të tij duke pirë në majë të ”The Shard”, i veshur me rroba projektuesi dhe duke qëndruar para makinave sportive. Ylli i hip-hopit gjithashtu realizon biseda në internet çdo natë nga Londra. Biba përshkruan hapur se si ai erdhi në Britani ilegalisht dhe do të dëbohej nëse do zbulohej. Në një video, e regjistruar fillimisht në llogarinë e tij në Instagram dhe më pas e ripublikuar në YouTube, ai përdori një hartë të Google për të treguar rrugën se si një mik i tij shkoi në Angli duke përdorur një ID të rreme Italiane.

Ai përfshinte udhëtimin nga Shqipëria në Barcelonë dhe më pas me autobus për në një aeroport të vogël spanjoll të cilin ”DailyMail”, ka vendosur të mos e përmendë. Biba tha ”Ky aeroport nuk përdoret nga shumë njerëz për të shkuar në Mbretërinë e Bashkuar. Bleni një biletë në internet dhe merrni një taksi [për] t’ju sjellë në aeroport”.

“Duhet të buzëqeshësh si një djalë italian. Në këtë aeroport ID-ja juaj do të tregohet si e vërtetë pavarësisht se ajo është e falsifikuar. Ai më pas tregoi një pjesë specifike të aeroportit dhe shtoi ”Ky është vendi ku aeroplani, është parkuar, pastaj lart në ajër”. Videoja e publikuar më 17 maj, ka grumbulluar më shumë se 70,000 shikime”, shkruan ”DailyMail”. Duke iu përgjigjur pyetjeve nga një shikues i videos, Biba shpjegoi se ai ishte në Londër megjithëse po mendonte të kthehej në Francë. Ai tha se e mori pasaportën e tij të rreme rumune nga një mik. Kur një shikues pyeti nëse do të kapej, reperi tha nëse kështu ai do të dëbohej përsëri në Dublin, ku ata morën shenjat e gishtave kur ai mbërriti. Kur iu afrua për koment, Biba tha ”Ende nuk më intereson”.

YouTube ka refuzuar të heqë videot nga kanali, duke pretenduar se ato nuk shkelin politikat e faqes. YouTube këmbëngulte se klipet treguan përvojën e Bibës për hyrjen në një vend, por nuk ofroi shërbime ose informacion të hollësishëm për të ndihmuar tranzitin ose kalimin e kufirit.