Një meteor bie në Kinë (Video)

Një objekt fluturues i paidentifikuar është parë në Qarkun Nanqiang të Kinës në provincën Qinghai të mërkurën, njoftoi media kineze. Sipas raporteve, nuk kishte viktima ose dëme të shkaktuara nga incidenti, por ai u shoqërua me goditje të forta që u dëgjuan nga shumë banorë.

Një top i zjarrtë që bie nga qielli është kapur nga kamerat e vendasve dhe videoja është bërë virale në rrjetet sociale. Mediat kineze shkruajnë se kjo mund të ketë qenë një bolid, një meteor i ndritshëm që zakonisht shpërthen kur hyn në atmosferë.

Sipas Qendrës së Rrjeteve të Tërmeteve të Kinës, impakti i rënies së këtij objekti u regjistrua afër kufirit të qarqeve Nanqiang dhe Yushu.

Qendra e NASA-s për Studime të Objekteve në Tokë të Afërt (CNEOS) ka vlerësuar se energjia totale e përafërt e rrezatuar optike ishte ekuivalente me energjinë e lëshuar nga shpërthimi i 9.5 kilotone të trinitrotoluen, që e bën këtë eventin më të fuqishëm të kësaj natyre në Kinë që nga viti 1988.

Incidenti më i madh i ngjashëm në botë ishte meteori Chelyabinsk i Rusisë, i cili ndriçoi qiellin mbi qytetin rus në 15 shkurt 2013, me një energji totale të rrezatuar optike të barabartë me energjinë e lëshuar nga shpërthimi i 440 kilotone trinitrotoluen.


https://www.epokaere.com/wp-content/uploads/2020/12/Screenshot-318-1536×864.png