Para se të bëhet ministër, Miloshoski ishte i dënuar për falsifikim të pasaportave në Gjermani

Deputeti nga VMRO-DPMNE, Antonio Milososki u dënua për dy akuza të Gjermania, një vit para se të emërohet Ministër i Punëve të Jashtme kur punoi në Maqedoni, ka mësuar “A1on”.

Nga dokumentet që hasëm tregojnë se gjykata në qytetin e Aachen, vendosi që Milososki kreu aktin e falsifikimit e saktë iu shqiptua më i butë dënimi, megjithëse për të dy veprat, sipas kodin aktual penal gjerman, parashikohet edhe burgim.

Nga dokumente, shihet se vendimet janë miratuar në periudhën 2004/2005. përgjigjen nëse ai ka kryer vepra penale mund të jepet nga Ambasada në Gjermani ose Ministria e Jashtme gjermane. Ai e mohon atë se ka kryer falsifikim të dokumenteve ose një ndonjë krim tjetër.

“Në 2004-2005 isha student në Gjermani. Unë gjithmonë e kam rregulluar vendbanimi, nuk kam pasur ndonjë punë që në çfarëdo mënyre mund ta drejtojë atë në pyetje qëndrimi im në Gjermani. Nëse ka diçka të tillë që do të postoni, do ta bëni. Nuk mendoj se ka një gjë të tillë diçka dua të them, ju mund të shkoni te ambasadën në Gjermani ose shikoni në Ministria e Brendshme gjermane gjërat, mendoj se do t’ju përgjigjen në mënyrë eksplicite. Kështu që këtu ju postoni, pyesni Ministrinë e Brendshme Gjermane dhe do ta bëni merrni përgjigjen e saktë. Që nga shtatori 2001 deri në maj 2006 kam pasur gjithmonë të rregulluar qëndrimin pa ndonjë problem në të”, thotë Milososki.

Sipas dokumenteve të marra nga A1on, Antonio Milososki u dënua në nëntor 2004 dhe nëntor 2005. Për të dy pjesët duhej të paguante gjoba. Nëntë muaj më vonë, gusht 2006, ai u emërua Ministër i Punët e Jashtme në Qeverinë e VMRO-DPMNE.

Ky funksion zgjati 5 vite, deri në korrik të 2011. Pas zgjedhjeve, ai u bë deputet, korrespondenca për krimet e kryera ose kundërvajtje jashtë vendit, vende dorëzojë në Ministrinë e Drejtësisë, nga ku përcillen më pas gjykatat kompetente dhe janë pjesë integrale e dosjen e të dënuarit.

Nga Gjykata Penale në Shkup për “A1on” thonë se sipas Akti të Menaxhimit të raste, të dhëna nga personi i dënuar dhe të dhënat penale mund të kërkojnë vetëm aplikanti personalisht ose përfaqësuesi i tij me prokurën e duhur.

Gjykata e Kërçovës, deri në këtë moment nuk iu përgjigj kërkesës tonë. Gjithashtu pyetëm Ministrinë e Brendshme. Kërkesë për informacione në dokumentet gjermane, përdorimin e dokumentit të falsifikuar, i mbuluar në Kapitulli 23, neni 267, mund të shqiptohet deri në pesë vjet burg ose gjobë dënimi në para./topshqip.mk