Zakharieva: Marrëveshja e Fqinjësisë së Mirë duhet të pasqyrojë atë të Prespës

Pozicioni i Sofjes për këtë çështje nuk do të ndryshojë pas zgjedhjeve në Bullgari më 4 prill, këmbëngul Ministrja e Jashtme bullgare Ekaterina Zakharieva për “Politiko”, e pyetur për mosmarrëveshjen me Maqedoninë.

“Ne përpiqemi të jemi sa më pozitivë.

Por unë mendoj se asgjë nuk mund të ndryshojë, përveç nëse miqtë tanë janë të gatshëm të zbatojnë Marrëveshjen e Miqësisë të vitit 2017 dhe të respektojnë detyrimet e tyre”, tha Zakharieva.

Ajo tha se kishte “kushte të qarta” për fillimin e negociatave. Rezultate të prekshme në pasqyrimin e Marrëveshjes së Prespës midis Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut dhe Marrëveshjes sonë të Miqësisë, tha Zakharieva.