Trajanov: Me rastin si i Mijallkovit rrezikohet siguria kombëtare

Udhëheqësi i Lidhjes Demokratike, Pavle Trajanov, për “Utrinski Brifing” theksoi se Qeveria është e rrezikuar për shkak të arratisjes së Sasho Mijallkovit.

“Me këto zhvillime, Qeveria rrezikohet. Qeveria është në një situatë jashtëzakonisht komplekse, në krizë duke folur me kusht. Dhe se si do të menaxhohet ky proces, koha do ta tregojë. Ky është një dimension, unë jam duke analizuar të paktën informacionin aktual të publikuar, informacionet publike nga opinioni, mendoj se kemi një gabim të sistemit në të gjithë sistemin, nuk funksionon. Përgjegjësia kryesore për mosfunksionimin e sistemit është e Qeverisë”, tha Trajanov.

Ai shtoi se fajtori kryesor i mosfunksionimit është Kryeministri, Zoran Zaev.

Gjegjësisht, ai beson se sistemi duhet të vendoset dhe të funksionojë, edhe në kushte si kjo që duket si një krizë, duke pasur parasysh që siguria kombëtare e vendit është e rrezikuar.