E pa besueshme/ Emri i shqiptarit në planetin Mars (Foto)

Bennet Nura 17 vjeçar, është shqiptari i parë që tashmë i ka arritur emri në këtë planetë.

Në vitin 2020 para se raketa AtlasV të niset për në planetin Mars, NASA ka hapur konkurs për të gjithë banorët e botës në rast të vërtetimit se aty do të mund të zhvillohet jeta.

Aty ka konkurruar  Benneti në mesin e 100 mijë njerëzve, i cili tashmë është përzgjedhur të jetë ndër banorët e parë zyrtarë të këtij planeti, njëherësh shqiptari i parë, nëse në të ardhmen aty do të ketë jetë.

Benneti tha për RTK-Radio se  tashmë i ka  2 pasaporta. Një të NASA-s dhe një që mban shtetësi holandeze, pasi ai jeton në Holandë.