December 9, 2022

BGNES: Hristijan Mickoski është “martuar me një Bullgare” (DOKUMENT)

Kundërshtari më i madh i gjithçkaje bullgare në Maqedoni është i martuar me një grua bullgare, raporton korrespondenti i BGNES nga Blagoevgrad, përcjellë nmk-post.

Motra e gruas së Hristijan Mickoski, Roza-Stevica Janeva, ka shtetësinë bullgare. Kjo është e qartë nga listat e votuesve për zgjedhjet e ardhshme parlamentare në Bullgari që do të mbahen më 4 prill të këtij viti. Stevica Janeva punon si notere në qytetin e Strumicës dhe ka një pasaportë bullgare. Ajo mund të marrë një dokument të tillë vetëm në bazë të origjinës së provuar Bullgare dhe një deklarate të vetë-ndërgjegjësimit Bullgar. Stevica Janeva mund të ushtrojë të drejtën e saj për të votuar në vendvotimin numër 47 në komunën e Petriç.

Baxhanku i Mickoskis, Jordanço Janev, gjithashtu ka shtetësi bullgare dhe nëse dëshiron, ai mund të përdorë të drejtën e tij për të votuar në Blagoevgrad në qendrën e votimit numër 25.

“Nëse Stevica Janeva ka nënshtetësi Bullgare me origjinë Bullgare të provuar, atëherë rezulton se Roza Mickoska është gjithashtu Bullgare,” shkruan materiali i BGNES. “Kryetari i VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, është i njohur për retorikën e tij anti-Bullgare. Ai madje e lejoi veten të tregonte kohët e fundit se nëse dikush thotë për Goce Delçevin se ai është Bullgar, ai do të bëjë një skandal diplomatik në shkallë globale. “Nuk është e qartë se çfarë skandali do të shkaktojë lajmi që ai vetë është i martuar me një grua Bullgare,” lexon artikulli i BGNES.