PCR-et i lanë gratë pa shku në Stamboll për 8 Mars

Pas futjes së masave të reja kufizuese nga Turqia, duke përfshirë një test negativ PCR për turistët, rregullimet e 8 Marsit për Stambollin filluan të hiqeshin në masë. Agjencitë e udhëtimit thonë se klientët vazhdimisht i nxisin ata të anulojnë aranzhimet për këtë qytet, për të cilin deri para disa ditësh kishte interes të madh. Kufizimet e vendosura nga vendet në baza ditore, hyrja me një test negativ PCR, ora e ndalimit, ndalimi i pajisjeve hotelierike e bëjnë punën tonë të vështirë, dhe klientët vazhdimisht po vonojnë aranzhimet dhe po shqyrtojnë mundësitë për udhëtime të mëtejshme.

Udhëtimet e 8 Marsit në Stamboll, një nga destinacionet më tërheqëse, anulohen pasi Turqia njoftoi se turistët do të duhet të tregojnë një test negativ PCR për të hyrë në vend, jo më i vjetër se 72 orë dhe masa do të ishte e vlefshme deri më 26 maj. Agjencitë e udhëtimit thonë se ata vazhdimisht po u telefonojnë klientëve të anulojnë aranzhimet për Stambollin, për të cilin deri para disa ditësh kishte interes të madh për të udhëtuar në 8 Mars. Arsyeja për anulimin e marrëveshjeve, siç thonë ata, përveç masave të reja kufizuese të Turqisë, është numri i rritur i të infektuarve me covid-19, i cili rriti frikën dhe pasigurinë midis klientëve.
Përveç Turqisë, agjencitë e udhëtimit thonë se ata kanë oferta shumë interesante për vendet fqinje Shqipërinë, Kosovën, Serbinë dhe Malin e Zi, ku ata aktualisht mund të udhëtojnë pa asnjë kufizim.

-Ofertat për udhëtimet e 8 Marsit janë kryesisht për vendet tona fqinje për Beogradin, Novi Sad, pako për Prolom Banja, Kopaonik, Budva, Durrës-Shqipëri, Stamboll pr E habitshme është fakti që pavarësisht nga pandemia ka interes të madh për udhëtime nga anëtarët të seksit të bukur, veçanërisht për vendet ku nuk kërkohet një test negativ PCR. Çmimet për ofertat janë të ndryshme dhe variojnë nga 55 euro për person për një ofertë prej 2 netësh dhe përfshijnë transportin në Budva, 79 euro në Stamboll, gjithashtu me 2 netë dhe transportin, 89 euro në Beograd…, thotë për VEЕER Elizabeta Koçeeva Josifovska , menaxher për marketing dhe shitje në JK Travel.
Ajo shtoi se pas kufizimeve të fundit në Turqi, klientët filluan të anulonin aranzhimet e 8 Marsit për Stambollin.
– Kufizimet e vendosura nga vendet në baza ditore, hyrja me një test negativ PCR, ora e ndalimit, ndalimi i pajisjeve hotelierike e bëjnë punën tonë më të vështirë, dhe klientët vazhdimisht shtyjnë aranzhimet dhe marrin parasysh mundësitë për udhëtime të mëtejshme. Kështu, për shembull, dy ditë më parë na u desh të anulonim turneun e 8 Marsit në Stamboll, sepse Turqia ndaloi hyrjen në vend pa një provë PCR, thotë Kocheva Josifovska.

Ivona Jakimovska, shefe e sektorit të agjencive të udhëtimit në Dhomën Ekonomike të Turizmit të Maqedonisë, thotë se përkundër pandemisë, ekziston interes i madh për udhëtime dhe kërkesa nga qytetarët për të hapur vendet e tjera fqinje pa test PCR.
– Ne përballemi me shumë probleme në turizëm përmes SKTM, ne vazhdimisht po gjejmë zgjidhje dhe po përshtatemi me situatën. Ne besojmë se industria e turizmit së shpejti do të fillojë të punojë përsëri. Pandemia ka pasur pasoja negative të pashlyeshme dhe do të duhen vite që të rimarrim veten nga goditja që u dha agjencive të udhëtimit dhe punëtorëve të udhëtimit, hoteleve, transportuesve, udhëzuesve dhe gjithçkaje që lidhet me turizmin. Sipas mendimit tim, ne do të jemi në gjendje t’i shohim rezultatet vetëm pas një viti, tha Jakimovska.
Sektori mirëpret vendimin e marrë nga Qeveria një javë më parë për të rritur kapacitetin e autobusëve nga 50 në 75 përqind. Vendimi për të kufizuar numrin e pasagjerëve u prezantua për shkak të pandemisë kovide.
Burimi: https://www.vecer.press/%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B6/