Kujdes, këto gjëra dëmtojnë makinën tuaj të larjes së rrobave

Nëse nuk doni që makina juaj larëse të prishet shpejt, duhet të keni kujdes se çfarë vendosni në të. Ne nuk mund ta imagjinojmë jetën pa të, dhe kur ajo prishet, riparimi i saj mund të kushtojë shumë. Nëse doni të kurseni kohë dhe para, mos i vendosni kurrë këto gjëra në lavatriçe:

  1. Monedhat

Të gjithëve u ka ndodhur të paktën një herë që monedhat të përfundojnë në lavatriçe. Sidoqoftë, ato mund të bëjnë dëme të mëdha, raporton Reader’s Digest.

“Nëse ata kalojnë filtrin gjatë larjes së monedhave, ato mund të përfundojnë në pompën e kullimit dhe të shkatërrojnë krahët në kullues. Ata gjithashtu mund të bllokohen në tubin e kullimit dhe të bllokojnë shkarkimin e ujit nga makina larëse, dhe në raste të rralla mund të dëmtojnë xhamin në derën e daulles”, shpjegoi James Peters.

  1. Çelësat

Çelësat nuk duhet të përfundojnë kurrë në lavatriçe, prandaj kontrolloni mirë të gjitha xhepat përpara se të vendosni xhinse në makinë. Arsyeja për këtë është se çelësat mund të gërvishtin pjesën e brendshme të makinës, të dëmtojnë daullen dhe pjesën e xhamit të derës.

  1. Sutiena me tela

Ajo që mund të dëmtojë makinën tuaj larëse është një sutiena me tel. Përveç faktit që tela nga mbajtësi i furçës mund të dëmtojë rrobat tuaja të tjera, ajo gjithashtu mund të shkatërrojë gomën e makinës larëse.

  1. Qimet e kafshëve shtëpiake

Qimet e kafshës suaj mund të dëmtojnë makinën tuaj larëse sepse mund të bllokojnë kullimin.

  1. Pastruesi i këpucëve

Pastruesi i këpucëve nuk duhet të përfundojnë kurrë në lavatriçe. Shmangni larjen e tij në lavatriçe dhe më mirë lajeni me dorë, pasi goma mund të dëmtojë pompën dhe kullimin e makinës.

  1. Atlete

Asnjëherë mos lani atletet në lavatriçe. Dhe jo vetëm për shkak të makinës, por edhe për shkak të tyre. Edhe kur i lani në 40 gradë, ato tkurren.

Burimi: KosovaPress

A.B.