Mbi 32 mijë të regjistruar nga diaspora në javën e parë

Numri i të regjistruarve po rritet çdo ditë. Këtë javë të parë të operacionit më të madh statistikor janë regjistruar 32,752 njerëz nga diaspora. Diaspora mund të regjistrohen vetë deri në 21 Prill.

Nga Enti i Statistikës njoftojnë:

“Enti Shtetëror i Statistikave monitoron procesin çdo ditë dhe është në komunikim të vazhdueshëm me diasporën nga vendi. Problemi i mos marrjes së një mesazhi konfirmues në kohë për të hyrë në aplikacion është kapërcyer dhe aplikacioni po funksionon në mënyrë të përsosur. Vetëregjistrimi për një person zgjat vetëm 10 minuta dhe nuk është aspak i komplikuar.

Ne inkurajojmë dhe motivojmë të mërguarit që të marrin një kohë të shkurtër dhe të vetë-regjistrohen.”

Faqja elektronike për regjistrim:

https://census.stat.gov.mk/

A.B.