Vuçiç: Jemi të pashpresë, na kërkohet të njohim pavarësinë e Kosovës

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç, ka deklaruar se Serbia është në një situatë shumë të vështirë pasi vendet perëndimore presin që të njohë Pavarësinë e Kosovës.

Pas seancës së Këshillit të Sigurimit Kombëtar, Vuçiç theksoi se ai pret që dialogu të vazhdojë në fillim të majit, ndërsa tha se Serbia është në një pozitë të pashpresë.

“Serbia është në një pozitë të pashpresë, jo sepse nuk ka qenë kurrë kështu, por është në një situatë shumë të vështirë. Unë do të doja t’u thoja të gjithë qytetarëve se Serbia se në të gjithë hemisferën perëndimore pritet që Serbia do ta pranojë pavarësinë e Kosovës dhe ky është thelbi i gjithë procesit. Gjithçka që ata duan nga ne përshtatet në një fjali, gjithçka tjetër është e parëndësishme. Nuk ka ndryshuar shumë, përveç se kjo dëshirë do të jetë më e theksuar dhe madje më drastike se më parë”, u shpreh Vuçiç.

Vuçiç theksoi se Serbia do të mbrojë interesat e saj shtetërore dhe kombëtare. Mes tjerash ai ka theksuar se pret së shpejti të formohet Asociacioni i Komunave Serbe.

“Ne do të insistojmë më fort dhe më qartë se më parë në zbatimin e Marrëveshjes së Brukselit, në mënyrë të plotë, domethënë krijimin e Bashkimit të Komunave Serbe, siç parashikohet në atë dokument në gjashtë pikat e para, dhe Marrëveshjen e Zbatimit nga 2015. Ne do të presim për këtë”, tha Vuçiç.

Më tej ai shtoi se “ne u referohemi fjalëve të Lajçakut, se ajo që është dakorduar duhet të përmbushet”./Opinion.al