“Nuk është e drejtë!” I dyshuari i Kapitoll që vendosi këmbët në tryezën e Pelosit ka shpërthyer në gjykatë

Richard Barnett, i akuzuar gjatë sulmit të janarit në Kapitoll Hill në SHBA, ankohet pasi gjykatësi vendosi se ai duhet të qëndrojë në burg deri në datën tjetër të gjykimit në maj

Nga të gjitha fotografitë e bëra gjatë sulmit në Kapitolin e SHBA në 6 Janar, një nga më të famshmet është një burrë i ulur në një karrige me njërën këmbë në tryezën e kryetares së Dhomës së përfaqësuesve, Nancy Pelosi.

Barnett, një i bardhë i vetëshpallur nacionalist, filloi t’i bërtiste gjyqtarit të rrethit amerikan Christopher Cooper, duke thënë “nuk është e drejtë” qw ai të mbetet në paraburgim ndërsa pret gjyqin.

Të gjithë ata që kanë bërë gjëra shumë më të këqija tashmë janë në shtëpi,” i tha ai Cooper gjatë seancës virtuale, sipas të dhënave të gjykatës dhe reporterëve që ndiqnin ngjarjen. “Unë kam qenë këtu për një muaj, ata ta vendosin edhe për një muaj tjetër, dhe të gjithë të tjerët po dalin jashtë”.

Barnett po përballet gjithashtu me akuza për vjedhje të pronës publike.