Notuesi egjiptian thyen rekordin për kërcimin më të lartë nga uji

 

 

Nuk është e pazakontë për të parë Omar Sayed Shaaban në ujë – në fakt, është vendi ku ai mund të gjendet pjesën më të madhe të kohës!

Egjiptiani 21-vjeçar është një nga vrapuesit më të shpejtë në botë nën ujë, dhe sapo ka vendosur rekordin botëror për kërcimin më të lartë nga uji, duke regjistruar një kërcim mbresëlënës 2.30 m (7 ft 11.8 in).

Kjo është hera e parë që ky rekord është thyer në nëntë vjet.

Më parë u mbajt nga Cesare Fumarola, Stefano Figini (të dy italianë) dhe Soliman Sayed (egjiptian), të cilët arritën një lartësi kërcimi prej 2 m (6 ft 6.74 in).

Omar studion për Inxhinieri Ndërtimi dhe për herë të parë i kaloi në mendje për të thyer një rekord botëror në 2015.

Ky titull rekordi specifik është i popullarizuar në zonën e tij, pasi mbajtësi i mëparshëm i rekordit Soliman Sayed nuk është vetëm një egjiptian, por në fakt vjen nga Ismailia, i njëjti qytet nga vjen Omar.

Ndiqeni kërcimin mbresëlënës:

@guinnessworldrecords

Highest jump out of water wearing a monofin 🏊‍♂️💦 2.30 m (7ft 11.8 in) by Omar Sayed Shaaban 🇪🇬

♬ Discover – Official Sound Studio

A.B.