Ahmeti kujton demo*nstratat studentore në Prishtinë në shënimin e 40 vjetorit

Në përkujdesje të kryetarit të Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti sot u organizua konferencë me rastin e shënimit të 40 vjetorit të demo*nstratave studentore në Prishtinë, të cilat dhe sollën lirinë për popullin shqiptar të Republikës së Kosovës.

Kryetari i BDI-së, Ahmeti me këtë rast ka thënë se sot është një ditë e veçantë pasi që në këtë përvjetor pranë tij të pranishëm ka dhe shumë bashkëveprimtar dhe pjesëmarrës të ngjarjeve të vitit 1981 si Fadil Bajrami, Tahir Hani dhe Sadulla Duraki e shumë të tjerë.
Ahmeti para të pranishmëve gjithashtu ka thënë se gjenerata e vitit 1981 është gjeneratë më me fat pasi që kur nuk e humbi kontinuitetin deri në organizimin e luf*tës çliri*mtare.

“Pas krijimit të Usht*risë Çliri*mtare të Kosovës, u bë një luf*të e pastër, me ndihmën e aleatëve, me ndihmën e SHBA-ve, BE-së dhe NATO-së, me ç’rast u arrit të çlirohet Kosova. Më pas arritëm që Usht*rinë Çliri*mtare Kombëtare dhe UÇ*PMB-në ta organizojmë mirë dhe ia dolëm mbanë që në fushën kombëtare dhe atë ndërkombëtare ta legjitimojmë UÇ*K-në, por dhe të pranohet marrëveshja ndërkombëtare për ndryshim rrënjësor të statusit politik të shqiptarëve në Republikën e Maqedonisë së Veriut, me marrëveshjen paqësore të Ohrit”, tha Ahmeti.

A.B.