5% rritje rroge për nëpunësit shëndetësor

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe ka kujtuar nëpunësit shëndetësor për rritje rroge prej 5% për të punësuarit në shëndetësinë publike

“Ajo që kemi realizuar kohët e fundit është një rritje prej 5% e pagave të punonjësve në sektorin e shëndetësisë, duke filluar me pagën e prillit dhe i referohet muajit të marsit. Ne vazhdojmë të debatojmë dhe promovojmë interesat ekonomike dhe sociale të profesionistëve të mjekësisë. Me përfaqësuesit e Sindikatave – Kryetarin e Sindikatës së Shëndetit Ljubisa Karanfilovski dhe Nënkryetarin Aleksandar Veljanovski dhe Nënkryetarin Predrag Serafimovski, sot kemi diskutuar tema që ndikojnë në punëtorët shëndetësor dhe qëllimet që ne punojmë së bashku dhe për të cilat ne avokat”, shkruan Filipçe.

A.B.