December 10, 2022

Facebook etiketon postimet në lidhje me vaksinat antiCOVID-19

Facebook, i cili është kritikuar nga ligjvënësit dhe studiuesit për lejimin e keqinformimit të vaksinës në platformat e tij, ka njoftuar sot se ka filluar shtimin e etiketave në postimet që diskutojnë sigurinë e vaksinimeve dhe së shpejti do të etiketojë të gjitha postimet në lidhje me vaksinat.

Kompania në një postim në blog ka njoftuar se do të fillojë gjithashtu një mjet në Shtetet e Bashkuara për t’u dhënë njerëzve informacione se ku mund të marrin vaksinat antiCOVID-19 dhe duke shtuar një zonë informacioni COVID-19 në faqen e saj të ndarjes së fotove Instagram.

Pretendimet e rreme dhe komplotet në lidhje me vaksinat e koronavirusit janë përhapur në platformat e mediave sociale gjatë pandemisë.

Kryeshefi i produkteve të Facebook-ut Chris Cox ka thënë se kompania kishte marrë pretendime të rreme virale “shumë seriozisht”, por se ekzistonte “një zonë e madhe ‘gri’ e njerëzve që kanë shqetësime … disa prej të cilave disa njerëz do t’i quanin dezinformata dhe disa nga të cilën njerëzit e tjerë do ta quanin dyshim”.

“Gjëja më e mirë për të bërë në atë zonë të madhe ‘gri’ është thjesht të shfaqesh me informacione autoritare në një mënyrë të dobishme, të jesh pjesë e bisedës dhe ta bësh me ekspertë të shëndetit,” ka thënë Cox.

Kompania ka njoftuar se po etiketonte postimet në Facebook dhe Instagram që diskutojnë sigurinë e vaksinave antiCOVID-19 me tekst që thotë se vaksinat kalojnë nëpër teste sigurie dhe efektiviteti përpara miratimit.

Facebook ka hequr 2 milionë pjesë shtesë të përmbajtjes nga rrjeti social dhe ka zbatuar gjithashtu masa të përkohshme duke përfshirë zvogëlimin e arritjes së përmbajtjes nga përdoruesit, të cilët vazhdimisht ndajnë përmbajtje të rreme sipas kontrolluesve të fakteve./KosovaPress

A.B.