Regjistrimi i popullsisë – e para në listë Zvicra

Deri më tani, shumica e vetë-regjistruesve vijnë nga qyetarl të Maqedonisë së Veriut, të cilët përkohësisht jetojnë në Zvicër, shkruan NMK-Post. Sipas shifrave zyrtare shihet se diaspora zvicerane ka treguar interesin më të madh që nga fillimi i regjistrimit në internet, dhe se numri i njerëzve të regjistruar vetëm në atë vend është rreth 16,000. Menjëherë pas Zvicrës, lista ndiqet nga bashkëatdhetarët në Gjermani dhe Itali me një numër relativisht të lartë, respektivisht rreth 10,000 dhe 6,000. Nga ana tjetër, siç deklaroi Ministri Osmani, interesi i diasporës në Australi dhe Kanada është më i dobët.
21 Prilli është data në të cilën personat e dëbuar do të jenë në gjendje të regjistrohen vetëm dhe është akoma herët për autoritetet të vlerësojnë suksesin e procesit, megjithë kërkesat për shtyrje nga opozita.