Vdekshmëria nga covid-19 është rritur më shumë se dy herë për një javë

Nga 8 deri në 14 marsi, shkalla e vdekjes nga covid-19 në vend është rritur me 2.3 herë krahasuar me javën e kaluar, sipas raportit javor të Institutit të Shëndetit Publik (ISHP). 129 vdekje u raportuan në 21 qytete. Për sa i përket moshës, 110 persona ishin mbi 60 vjeç, 17 persona të moshës 50-59 vjeç dhe dy persona në grupmoshën 40-49 vjeç.

U testuan 22,625 materiale, një rritje prej 7.3% krahasuar me javën e kaluar. 5,456 raste të reja pozitive janë regjistruar nga 34 qytete në vend, një rritje prej 22.2% krahasuar me javën e kaluar.

Shumica e rasteve të regjistruara janë nga Shkupi (2,708; 49,6%), me një incidencë javore – 438,4 / 100,000. Incidenca më e lartë javore prej 809.6 / 100,000 u regjistrua në Demir Kapija.

Përqindja e rasteve pozitive në periudhën e përmendur varion nga 19.4 në 27.4%, ose një mesatare prej 23.9%, e njëjtë me javën e kaluar.

Grupmosha më e prekur është mbi 60 vjeç (1,434, 26,3%). Një numër i madh i pacientëve janë të grupmoshave 30-39 (1,064; 19,5%), 40-49 (977; 17,9%), 50-59 (916; 16,8%) dhe 20 -29 (698; 12,8%) ) Numri më i ulët është regjistruar tek fëmijët nga 0-9 (116; 2.1%) dhe 10-19 vjeç (251; 4.6%)./SDK

A.B.