VMRO-DPMNE: Filipçe ndalon pushimet e mjekëve kurse Rashkovski dhe Nikollovski shfrenohen në Meksikë dhe Dubai

VMRO-DPMNE-ja kritikon ministrin Venko Filipçe i cili tha se mjekëve mund t’u ndalohet të marrin pushim, për shkak se kanë shumë punë me pandeminë.

“Sipas Venko Filipce, mjekët që u këputën në luftën kundër pandemisë KOVID-19 kishin shumë punë për të bërë dhe nuk u lejohej të merrnin një ditë pushim ose të pushonin. Në të njëjtën kohë, kolegët e tij qeveritarë janë duke udhëtuar nëpër botë në destinacione në modë dhe duke shpenzuar paratë e qytetarëve. Është e qartë se sipas Filipçes, Ministri i Korrupsionit Ljupço Puter Nikollovski nuk ka shumë angazhime në këtë moment dhe në vend që të hetojë përfitimin në prokurimin e vaksinave, është mirë të bëjë luks në Dubai dhe të vendosësh gjalpë në sytë e qytetarëve. Sipas Filipce, padyshim Dragi Rashkovski, i cili bleu softuer me para publike, gjithashtu nuk ka shumë angazhim, përveç ndoshta për të shpenzuar para nga qytetarët në hotele luksoze në Meksikë. Në të njëjtën kohë, kolegët e tij qeveritarë janë duke udhëtuar nëpër botë në destinacione moderne dhe duke shpenzuar paratë e qytetarëve”, akuzojnë nga partia opozitare.