Armend Arsllani, drejtor i ri i spitalit të Strugës

Ish zëvendësministri i Shëndetësisë, Armend Arsllani, është emëruar drejtor i ri i spitalit në Strugë, informoi sot Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe.

Arsllani ishte zv / ministër në qeverinë e mëparshme. Ai u zgjodh në nëntor 2019, kur deputeti i atëhershëm Asim Musa dha dorëheqjen pas raporteve të mediave për ryshfet.

Arsllani do të marrë pozicionin e drejtorit në Strugë nga gjinekologu Muhamed Asani, i cili u përfol dhe u akuzua publikisht në rastin e nënës të cilës gjatë lindjes jo hoq vezorja, veshka dhe mitra, por edhe pasi Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor (SSHI) zbuloi një ordinancë të paregjistruar në shtëpinë e tij, për të cilën prokuroria e Strugës hapi hetim.

“Mjeku punon në përputhje me kompetencat e tij, ndryshimi nuk ishte vetëm për shkak të këtij rasti (me nënën), ishte edhe në pjesën e atyre pretendimeve të cilat ishin konstatim i Fondit Shtetëror të Sigurimeve Shëndetësore , kështu që ne do të presim që të gjitha proceset të përfundojnë dhe t’i komentojmë ato gjëra”, tha Ministri Filipce kur u pyet nëse gjinekologu Asani do të vazhdojë të punojë në spital./360gradë

A.B.