Qeveria akuzon opozitën!Qeveria e Republikës së Maqedonisë Veriore u bën apel deputetëve që bllokojnë punën e Kuvendit të tërhiqen nga ajo mënyrë shkatërruese e veprimit, sepse me këtë sjellin dëme serioze për qytetarët dhe shtetin.

Disa nga masat nga paketi i katërt dhe i pestë janë bllokuar, për të cilat ndryshimet ligjore janë të nevojshme për të zbatuar zgjidhjet për qëndrueshmërinë e ekonomisë, për ruajtjen e vendeve të punës dhe zbatimin e kujdesit që askush të mos mbetet jashtë.

Në një proces gjithëpërfshirës, ​​në konsultim me të gjithë aktorët e interesuar, rreth 1 miliard e 300 milion euro u janë drejtuar qytetarëve dhe ekonomisë deri më tani për të siguruar qëndrueshmëri të ekonomisë me potencial për rigjallërim.

Deputetët e opozitës duhet të pranojnë se ky është një moment jashtëzakonisht i ndjeshëm dhe se ata kanë një përgjegjësi ndaj qytetarëve për të kapërcyer këtë situatë duke zhbllokuar procesin parlamentar. Deputetët duhet të miratojnë ndryshimet ligjore sa më shpejt të jetë e mundur në mënyrë që të vihen në fuqi masat e paketës anti-covid, të cilat janë të një rëndësie të jashtëzakonshme për qytetarët dhe ekonominë.

Në të njëjtën situatë janë vendosur zgjidhje të tjera ligjore me bllokada të qindra ose mijëra ndryshimeve të tilla si Ligji për Nëpunësit Administrativ, Ligji për Arsimin e Lartë, Ligji për Punët e Brendshme, Ligji për Marrëdhëniet e Punës, ndryshimet në Ligjin për Shëndetësi dhe Kujdes, Ligji për trashëgiminë kulturore, Ligji për Interesin Publik në Kulturë, Ligji për Qendrën Klinike etj.

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut apelon që foltorja parlamentare të jetë një vend për debate, ide dhe ndryshime konstruktive për zgjidhjet më të mira ligjore në interes të popullit dhe shtetit.