Thaçi: Zgjedhja e Albin Kurtit nuk do të ndikojë në Maqedoni.

Kreu i PDSH-së gjatë intervistës në “Click Plus” komentoi Qeverinë e re të Kosovës, e cila u zgjodh dje e kryesuar nga Albin Kurti.

“Unë nuk besoj se zgjedhja e Albin Kurtit do të ketë ndonjë ndikim në Maqedoni. Sepse realiteti politik i shqiptarëve në Maqedoni është i ndryshëm nga realiteti politik i shqiptarëve në Kosovë. Mendoj se ka kaluar koha kur ekzistonte një frikë e madhe se shqiptarët në një moment do të ishin në një vend. Jo Ky proces është i plotë. Komandanti ose drejtuesi i procesit politik shqiptar është NATO, Shtetet e Bashkuara dhe BE. Unë dua të them se asgjë nuk do të varet nga shqiptarët e Maqedonisë nga Rama ose Kurti ose ndonjë udhëheqës politik,” tha Thaçi.