ASH-AAA: Shqiptarët nuk janë përqindje, por janë shumicë shtetformuese

Pas ndërprerjes së regjistrimit në vend kanë reaguar nga Koalicioni Aleanca për Shqiptarët-Alternativa ku thonë se shqiptarët nuk janë përqindje, por janë shumicë shtetformuese.

“Mënyra se si u shty regjistrimi flet për indikacionin se eksponentë të caktuar të politikës nacionaliste maqedonase do të bëjnë çmos që, përmes Gjykatës Kushtetuese, ta anulojnë regjistrimin e mërgatës, në mënyrë që ta shpëtojnë përqindjen e maqedonasve dhe ta ulin përqindjen e shqiptarëve. Pasi që i kanë përzënë 300 mijë shqiptarë nga ky vend, tash duan edhe t’i fshijnë tërësisht nga e drejta e tyre për të qenë pjesë e këtij shteti”, thonë nga ASH-AAA.

A.B.