Kurti: Mbrëmë fitoi opozita, sonte duhet të fitojë shteti

Kryeminisri i Kosovës, Albin Kurti ka bërë thirrje që sot të zgjedhet presidente, Vjosa Osmani. Pas këtij hapi thotë se bashkë me opozitën do punojnë për reformë zgjedhore.

Ai në Facebook ka shkruar se iniciativa për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhje sot nuk është aktuale.

Mbrëmë fitoi opozita, sonte duhet të fitojë shteti. Zgjedhja e Presidentes së Republikës është fitore për Kosovën. Ajo nuk është kundër askujt dhe është për të gjithë. Me zgjedhjen e Presidentes përmbyllet hapi i tretë i konstituimit të institucioneve të legjislaturës së tetë. Pas fitores me 50,28% të votave në zgjedhjet e 14 shkurtit, ne jemi shumica në Kuvendin e Kosovës. Mbrëmë deputetët tanë ishin shumica, por nuk ishin 2/3 e të pranishmëve. Nuk arritëm të procedojmë me projektligjin që ua mundëson mërgatës të votojë në ambasadat e konsullatat tona. Ky Projektligj nuk kishte të bënte me reformën zgjedhore. Sidoqoftë, ai sot nuk është aktual. Sot kemi seancën për zgjedhjen Presidente të znj. Vjosa Osmani. Menjëherë pas kësaj formojmë komisionin ku bashkë me opozitën punojmë, pajtohemi dhe sivjet e përmbyllim reformën zgjedhore”, shkroi Kurti.

Projekt ligji në fjalë është tërhequr nga Kuvendi pak para fillimit të seancës për zgjedhjen e Presidentit.

A.B.