Osmani: Nga e hëna fillojmë një dinamikë të re të komunikimit me Bullgarinë

Unë jam optimist se me qasjen e re të ndërtimit të besimit përmes bashkëpunimit sektorial dhe me përfundimin e procesit zgjedhor në Bullgari, ne do të kthejmë ambientin e një debati racional, tha Ministri i Jashtëm Bujar Osmani, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në konferencën e sotme për shtyp, ku ai prezantoi planin e ri të Ministria e Punëve të Jashtme.Reflektimi 20-30.

Si politikan, Osmani tha se ai kaloi nëpër disa procese zgjedhore dhe kjo është arsyeja pse ai e di që zgjedhjet gjithmonë “rrëmbejnë” proceset e rregullta politike dhe ngrenë emocione në një nivel të lartë, i cili humbet racionalitetin dhe mungon komunikimi normal.

“Kjo më bën optimist që pas këtij procesi zgjedhor që zhvillohet në Bullgari, ne do të kthehemi në një komunikim normal, debat racional, një rishikim të pozicioneve tona dhe do të përqendrohemi në të ardhmen më shumë sesa në të kaluarën. Duke ditur që ka potencial të mjaftueshëm në të dy vendet për t’iu kthyer kësaj normaliteti dhe racionaliteti në komunikim, unë jam shumë optimist që nga e hëna do të fillojmë me një dinamikë të ndryshme të komunikimit me Bullgarinë, që do të thotë përpjekje shtesë në muajt e ardhshëm për të kapur sa më mirë për fillimin e negociatave në Samitin në qershor të këtij viti”, tha Osmani, kur u pyet nëse ai pret një ndryshim në kursin bullgar në lidhje me çështjen tonë pas zgjedhjeve në Bullgari.

A.B.