Filipce: Udhëheqësit fetarë duhet të bëjnë kujdes me tubimet fetare

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipce, në emisionin “200” në Alsat, shprehu besimin e tij se në prаg të festave të ardhshme fetare, udhëheqësit e KOM-it dhe BFI-së nuk do t’i ftojnë besimtarët në tubime masive në tempuj, me çka do të kontribuonin për të parandaluar përhapjen e infeksionit.

“Ne diskutuam që në periudhën e ardhshme, në prag të gjitha festave, ne do të organizojmë një takim të përbashkët të gjithë aktorëve në qeveri dhe në komunitetet fetare për të treguar rëndësinë dhe seriozitetin e situatës dhe se apeli i tyre është i rëndësishëm. Nëse nuk ka thirrje për tubime, nuk do të ketë as tubime,” tha Ministri Filipçe./Alsat

A.B.