“Punëtorët të mos nënshkruajnë blanko dokument për ndërprerjen e kontratave për punë”

Sindikata e punëtorëve të hotelierisë dhe turizmit (SPHTZSHM) pranë Lidhjes së Sindikatave të Maqedonisë së Veriut reagoi në informacionet se shumica e hotelierëve i kanë çregjistruar punëtorët. Sindikata u bën thirrje punëtorëve të mos nënshkruajnë çfarëdo dokumenti blanko për anulimin e kontratave të tyre të punës.

“Punëdhënësit nga sektori i hotelierisë, të mos manipulojnë punëtorët nga ky sektor, dhe ne i udhëzojmë punëtorët të mos nënshkruajnë me detyrim ose të kërcënojnë ndonjë dokument të zbrazët që punëdhënësit do të abuzojnë për të anuluar kontratat e tyre të punës. Theksojmë se është në kundërshtim me ligjin dhe marrëveshjen kolektive nëse punëtorët kishin lidhur kontrata pune për t’u larguar sot, një ditë para fillimit të masave që kufizojnë punën në këtë sektor”, thonë sindikata./Zhurnal

A.B.