Presidenti Pendarovski takoi krerët fetar, apeloi për kujdes gjatë festave

Krerët dhe përfaqësuesit e bashkësive fetare, megjithatë, u dërguan apel besimtarëve për sjellje të kujdesshme dhe me përgjegjësi, respektim serioz dhe të pakushtëzuar të masave dhe rekomandimeve nga autoritetet shëndetësore, që ta mbrojnë vetveten dhe ata që do të vendosin t’i vizitojnë tempujt me rastin e festave, si dhe për domosdoshmërinë për vaksinim të qytetarëve.

Në takimin morën pjesë kryetari i Bashkësisë fetare islame, reis-ul-ulema h. hfz. Shaqir ef. Fetahu, kreu i Kishës ortodokse maqedonase, z.z. Stefani, Ipeskvi i Shkupit dhe eparku iShkupit dhe Strumicës, Kiro Stojanov, superintendent i Kishës evangeliste-metodiste, Marjan Dimov, si dhe Darijan Sotirovski, drejtor i Komisionit për marrëdhënie me bashkësitë fetare dhe grupet religjioze.

Presidenti Pendarovski u bëri thirrje të gjithë qytetarëve në sjellje me përgjegjësi dhe të ndërgjegjshme gjatë festimit të festave të ardhsme fetare. Në takimin u riafirmua qëndrimi se bashkëjetesa dhe respektimi i dallimeve janë vlera themelore të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

A.B.