Bllokimi i opozitës lë 16 mijë punëtorë pa rroga

Qeveria nuk ka një plan B për të shpëtuar qytetarët, të cilët kanë mbetur pa paga dy muajt e fundit, për shkak të masave të bllokuara nga pakoja e pestë.

Ministri i Financave Fatmir Besimi, thotë se nuk do të ketë masa të shpejta, por se do të pritet votimi i ligjeve në Kuvend.

Propozohet që të zgjatet afati i aplikimit deri në 15 Prill, megjithëse nuk ka siguri që ky ligj do të miratohet deri atëherë, dhe do të publikohet në Gazetën Zyrtare, për të hyrë në fuqi në shtatë ditët e ardhshme në mënyrë që kompanitë të mund të aplikojnë.

Ekipi ekonomik i Qeverisë sot doli me një skenar optimist për ekonominë e Maqedonisë këtë vit. Megjithëse borxhi publik pritet të arrijë 63.4 për qind, qeveria pret që këtë vit ekonomia të rritet me 4.1 për qind të PBB-së.

Sipas zyrtarëve të qeverisë, buxheti është në gjendje të mirë, dhe konfirmimi i kësaj është mbledhja më efikase e parave në arkën e shtetit, ndryshe nga viti 2020, i cili është rritur me 4.4 për qind. Sipas tyre masat e ndërmarra nga të gjitha katër masat e ndërmarra ekonomike, e kanë zbutur shumë rrënien e PBB-së, ndërsa realizimi ishte 86 për qind i asaj që ishte planifikuar./Gazeta.mk

A.B.