Filipçe: Situata me Covid po qetësohet, por kujdesi duhet shtuar

Numri i të hospitalizuarve është ulur, por duhet të mbetemi të kujdesshëm, virusi është i paparashikueshëm dhe tinëzar. Kështu porositi ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, pas takimit dhe koordinimit të rregullt me ​​drejtorët e klinikave, qendrave kovid në Shkup.

“Sipas analizave epidemiologjike, faktori RO ka rënë nën 1 dhe shpresojmë të mbetet i tillë. Mbetemi të kujdesshëm, virusi është i paparashikueshëm dhe tinëzar. Ballafaqimi me këtë valë të tretë, e cila është shumë e fortë, është jashtëzakonisht i vështirë, jo vetëm në vendin tonë, por kudo në Evropë”, tha Filipçe.

A.B.