Koronavirusi / Filipçe: Shohim një përkeqësim te pacientët i cili nuk mund të kontrollohet

Është e qartë se ky virus jep një formë më të rëndë të sëmundjes, ne e shohim këtë. Po shohim një përkeqësim që nuk mund të kontrollohet tek pacientët, tha Ministri Venko Filipçe, duke iu referuar seriozitetit të mutacioneve të reja të coronavirusit dhe vdekshmërisë së lartë.

“Ne kemi pacientë që vijnë në spital në kohë, marrin të gjithë terapinë e nevojshme, përkeqësohen dhe nuk mund të ndihmohen. Ka njerëz që vijnë në spital vonë, të cilët, si ata që mbërrijnë në kohë, marrin të njëjtën terapi dhe përsëri nuk mund të ndihmohen. Fotot klinike janë kaq të tmerrshme, ka mushkëri që janë fshirë, kështu që mushkëritë nuk kanë më strukturë, gjithçka në foto është e bardhë sikur nuk ka ind mushkërish”, tha Filipçe për “Kanal5”.

Ai tha se përkeqësimi i pacientëve është për shkak të mpiksjes së gjakut, përkatësisht shfaqjes së trombozës në të gjitha nivelet.

A.B.