Ja kurr nis Gjermania me shpërndarjen e certifikatave COVID-19

Duke nisur nga dita e hënë në Gjermani do të hyjë në përdorim certifikata digjitale COVID-19 (CovPass).
Lajmi u bë i ditur nga gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn gjatë prezantimit të certifikatës dixhitale Covid-19.
Ministri pohoi se qendrat e vaksinimit, farmacistët dhe mjekët do të vërtetojnë në mënyrë dixhitale informacionin për ata që kanë marrë dy doza të vaksinës. Kujtojmë se vetëm vaksinat e aprovuara nga Agjencia Evropiane e Barnave mund të regjistrohen në certifikatën dixhitale COVID-19.
Bashkimi Evropian deri më tani ka miratuat vaksinat e prodhuara nga BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca dhe Johnson&Johnson.