Përse ranë faqet e mediave botërore

Disa faqe interneti në të gjithë botën ishin të martën përkohësisht jashtë funksionit. Media të mëdha nga vendet kryesore të botës, si: BBC, Financial Times, Guardian, New York Times, Bloomberg, Renditja, Spotify, CNN, HBO, dhe Le Monde, njoftuan se ueb-faqet e tyre nuk punonin. Po ashtu u bllokua edhe PayPal.
Probleme raportoi edhe ueb-faqja e shitjeve online Amazon.com dhe ueb-faqja e Qeverisë britanike gov.uk.
Ueb-faqet e prekura shfaqnin mesazhin: “Error 503 Service Unavailable” (Gabimi 503, shërbimi nuk është në dispozicion).
Pjesa më e madhe e tyre, më vonë u rikthyen në funksion.
Por pse ndodhi që mediat më me ndikim në botë të pushonin së funksionuari të gjitha njëherësh
Dyshohet se ndërprerjet mund të kenë lidhje me ofruesin e shërbimeve cloud, Fastly, i cili përforcon shumë faqe të mëdha në internet.
Fastly tha se është duke hetuar problemin, me rrjetin global të shpërndarjes së përmbajtjes (Global Content Delivery Network). Deri tani nuk jepet ndonjë informacion çfarë ka ndodhur, por tentohet të zbardhet nëse ka një lidhje fakti që bllokimi u bë njëherësh për mediat më të mëdha në botë, qeverinë britanike, gjigantin e transfertave të parave PayPal dhe faqen nr1 në botë për shitje, Amazon.