Ndërtimi i autostradave nga Bektel-Enka, pa teñder

Zëvendës Kryeministri për Luft!m!n e K0rrups!0n!t, Ljupço Nikollovski, nuk e di planin B të kolegut të tij qeveritar, Ministrit të Transportit Blagoj Boçvarski, i cili tha se një plan i tillë ekziston, nëse kontestohet l!gj! për Behtel-Enkan për ndërtimin e autostradave. Nikollovski njoftoi se nesër do të ketë një takim me kom!s!0n!n ant!-k0rrups!0n, të cilët njoftuan se për shkàk të dÿsh!mève për k0rrups!0n l!gj!n do ta dorëzojnë në Kûshtètuèsè . Ai tha se do t’i kërkojë
ant!- k0rrûps!0n!t mbështetje për l!gj!n.

“Nuk e di kush është ai që do të përpiqet të përfshihet në k0rrûps!0n , kur bëhet fjalë për kompanitë më të mëdha në botë, dhe me mbështetjen e të gjithë mbështetësve ndërkombëtarë të vendit tonë”- deklaroi Ljupço Nikolloski- Zëvendës Kryeministër për Luftën kundër k0rrûps!0n!t .

Në një bisedë të shkurtër telefonike për Alsat, kryetarja e ànt!k0rrûps!0n!t tha se nuk do ta ndrysh0jë asgjë mendim e saj, dhe të hënën l!gj!n do ta kontestojë në Kûshtètuèsè . Sipas
pr0cèdûrës, lîgjî hyn në fûqî të shtunën, sepse atëherë skàd0jnë tetë ditë nga votimi në Kuvend.

K0m!s!0n! shtetëror për pàràndàl!m!n e k0rrûps!0n!t

“Është e vërtetë që nesër do të kemi takim me zëvendës- kryeministrin për parandàl!m!n e k0rrûps!0n!t Lupço Nikollovski. Por është një takim i rregullt dhe ne e ftuam atë me raśt!n e
śhpërñgûljeś në ambientet e reja. L!gj! me të cilin “Behtel-Enka” do të ndërt0jë autostrada të hënën me siguri do ta k0ntestojmë përpara Gjÿkàtëś
Kuśhtètûeśe”

Nga kabineti i presidentit thonë se Pendarovski e ka f!rm0sur dekretin. Përndryshe, l!gj! parashikon që k0ns0rc!um! amerikano-Turk “Behtel – Enka” të ndërtojë autostradat Tetovë-Gostivar, Gostivar-Bukojçan, Trebenishtë-Strugë-Qafë Thanë dhe Manastir-Prilep. Kompania u zgjodh pa tender, por me marrëveshje të drejtpërdrejtë. Ende nuk dihet se sa do të kushtojnë këto rrugë. Kompania Behtel – Enka është e njohur për publikun për ndërtimin e autostradës në Kosovë, e cila është një nga më të shtrenjtat në Evropë dhe kushton 17 milion dollarë për kilometër të ndërtuar./Alsat