Vallja, prõblèmi kryesor për dasma! Ja kush e thotë…

Vallja, pr0blem! kryesor për dasma, thonë nga Kom!Ś!0n! për Śëmûndjè
Ñgj!tësè

Kom!Ś!0n! për Śëmûndjè
Ñgj!tësè në Maqedoninë e Veriut konsideron se është herët për organizimin e dasmave.

Në mbledhjen e djeshme të këtij
Kom!Ś!0n! , ku pjesëmarrës kanë qenë edhe përfaqësues të restoranteve që organizojnë dasma, dhe edhe pse kanë pasur protokolle të gatshme, Kom!Ś!0n! vlerëson se ka rrèz!k nga përhàpjà e coronavirusit.

“Pr0t0k0llet e tyre janë në rregull sa i përket mënyrës së uljes, hyrja në restorant, mënyrën e dez!nfèkt!m!t, e gjithë kjo është në rregull. Por, dasma është dasmë, gjithmonë ka situata ku shumë lehtë mund të del situata jashtë kontrollit. Nuk mund të mbahet d!stàncà sociale gjatë valles, për shembull. Numri i të !nfèktûarvè bie, dhe për këtë shkàk do të presim me dhënien e
rèk0mànd!mèt për t’u mbajtur dasmat në Maqedoni”, shprehen nga K0m!Ś!0n! për Śëmûndjè Ñgj!tësè për ‘Faktor’.

Ndryshe, pronarët e restoranteve që organizojnë dasma, që nga java e kaluar kërkuan nga K0m!Ś!0n! që t’i pranojë pr0t0k0llet e tyre për punë. Ata shprehen se pr0t0k0llet e tyre janë të sigurta në krahasim në dasmat që organizohen në oborre të pa u respektuar pr0t0k0ll për mbr0jtje Korrekt Press