Deputetja shqiptare në Parlamentin e Kroacisë: Një i àksîdèntûar është në gjèndjè krîtîkè

Deputetja shqiptare në Parlamentin e Kroacisë, Ermina Lekaj Prljaskaj, ka treguar se gjèñdjà shëñdètës0rè e një pasagjeri të autobusit që u àksîdèntûa dje në Kroaci është e r.ë.n.d.ë.Ajo në një lidhje direkte në T7 me Arsim Lanin është shprehur se dy pàcîèntë tjerë që kanë qenë në gjèñdjè të r.ë.n.d.ë nuk janë më në rrèz!k për jetë, ndërsa 26
pàc!èntë janë l!ruàr nga sp!tàl! .“Një person është në gjèñdjè kr!t!kè , gjatë mëngjesit ju ka kèqëśuàr gjèñdjà . Atë e kanë dërguar në Zagreb. Dy të tjerë nuk janë në rrèz!k. Sot do të lësh0hèn nga sp!tàl! 26 persona. Në përgjithësi situata është stàb!le”, ka thënë ajo.Ajo ka treguar se është vendosur që me 1 aeroplan të gjithë pàcièntët dhe
kûf0màt të kthehen në vendlindje.Lekaj-Prljaskaj ka thënë se shteti kroat ka dhënë maksimumin në tràjt!m!n e
pàc!èntëvè , ràp0rt0n Express.

“Shteti kroat ka dhënë maksimumin duke filuar nga èmèrgjèncà , shoqëria cîvîlè , sp!tàlèt e deri te qeveria. Dje e tregoi me vèprëñ e tij kryeministri i Kroacisë i cili para se të arrij kryeministri i Kosovës arriti dhe i v!z!t0! pàc!èntët. Edhe me ardhjen e kryeministrit prapë e bëri një vizitë dhe u zotua që shpenzimet dhe tràjt!mèt mjèkës0rè do të shkojnë në llogari te shtetit kroat. Sa i përket mèd!c!nëś është në nivel. Dje isha tërë ditës me ta dhe gjatë bisedës kuptova se edhe shumë teknik mèd!c!nàl që gjèndèsh!n në pushim vjetor janë thirr dhe kanë ardhur ta krÿejñë detyrën e tyre”, ka thënë ajo.Tutje ajo ka thënë se kanë qenë momente shumë të vëśhtîra kur familjarët e pasagjerëve e kanë kuptuar se familjarët e tyre kanë vdèkûr.