Prõkûrõrîa nesër merr veñdim për shoferin e autobusit që u àkśidèntûa në Kroaci

Shoferi i autobusit të kompanisë “Deva turs” nga Gjakova, i cili dÿshõhèt se ka shkàktuàr àkśidèntîn në Sllavonski Brod të dielën, ku mbetën të vdèkûr 10 persona, ndërkaq mbi 40 të lëñdûar, nesër do të dalë sërish para
prõkûrõrîsë, ku do të vendoset për
màsëñ e pàràbûrgîmît ndaj tij.
Ai sot është mbr0jtûr në heshtje, ndërkaq i është caktuar një àv0kàt, sipas detyrës zyrtare.
Se drejtuesi i autobusit është mbr0jtûr në heshtje ka deklaruar për mediat kroate zëvendëspr0kûr0ri i Shtetit për qarkun në Sllavonski Brod, Franjo Kopuniq.

Ai ka deklaruar se màsà e parabûrgîmît ndaj të dÿshûarît do të vendoset të martën.
“Nuk e morëm mbr0jtjèn e tij. Do të merret një vènd!m mbi hèt!m!ñ . Pas kësaj do të pr0p0z0het parabûrgîmî , mbi të cilën do të vènd0sèt nesër”, tha ai.
Ndërkaq pasi është marrë në pyetje në Zyrën e Pr0kûr0r!t, drejtuesi i autobusit ai është kthyer në mbàjtjà.
Siç ràp0rt0! p0l!ć!a dje, shoferi do të pr0cèd0hèt pènàl!śht për dÿshîmîn e
krÿerjès së vèprëś pènàle “shkàktîmî i
àksîdèntît të tràfîkût në tràfîkûn rrugor”, për të cilin dënîmî maksimal është deri në 15 vjet bûrgîm, ràp0rt0n Index.hr, transmeton Express.

Çfarë është vërtetuar deri më tani nga
înspèktîmî ?
P0lîćîa kroate tha dje se në orën 6:19 të mëngjesit të së dielës pranoi
ràp0rt!n e àksîdèntît në autostradën A3 Bregana-Lipovac, në korsinë jugore, afër qytetit Slavonski Brod. Në deklaratën e P0lîćîśë është përshkruar se si autobusi me 67 pasagjerë dhe dy shoferë, doli nga autostrada.
“Gjatë hèt!m!t, në prani të àv0kàt!t të shtetit, p0l!ć!a përcaktoi se àksîdèntî i tràf!kût nd0dh! në atë mënyrë që një shtetas 52-vjeçar i Kosovës po voziste një autobus me dokumente dhe targa
règj!str!m! të Kosovës në korsinë jugore e A3 Bregana-Arruga nga perëndimi në lindje. Duke arritur në kilometrin e 211 të autostradës, shoferi nuk lëvizi në mes të korsisë së shënuar, por drejtoi automjetin në zonën me bar, dhe më pas autobusi u përmbÿs në anën e tij. Anëtarët e br!gàdàve të zjàrrf!këśvè dhe ekipet tjera èmèrgjèntè ndërhÿnë në vendin e ngjàrjès për t’i marrë trûpàt e të àksîdèntûarvè ”, thuhet në deklaratë.

Në këtë àksîdènt tràfîkû , 10 persona
vdîqën, 15 persona u lëñdûan rëndë, ndërsa 30 më lehtë. Të lëñdûar!t u
trànsp0rtuàn në sp!tàl!n ràj0nàl në Slavonski Brod, ku po mbahen për
tràjt!m të mëtejshëm mjèkës0r.
Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, e ka shpallur të hënën ditë zîe, për
shkàk të këtij àksîdènt! i cili ua m0r! jètën 10 personave, kryesisht mërgmitarë që po vinin nga Gjermania për pushime në Kosovë.
Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, bashkë me disa prej ministrave ishte dje në Kroaci, ndërsa ambasadori i Kosovës në Kroaci, Gëzim Kasapolli kishte qenë paraprakisht në sp!tàl!n ràj0nàl në Slavonski Brod, ku po marrin tràjt!m mbi 40 persona.
Sipas mediumit kroat, 24sata.hr, shoferët e autobusit nga Kosova që po bartte mërgimtarë nga Frankfurti për në Prishtinë para àksîdènt!t kishin pushuar në Bregana për gjysmë ore. Aty ata ishin ndërrûar dhe drejtimin e autobusit e kishte marrë shoferi tjetër. Supozohet se àksîdènt! është shkàktuàr nga l0dhjà e shoferit.
Njëri nga shoferët i cili nuk po voziste në momentin tràgj!k, ka vdèkûr.
Shoferi i cili po voziste në momentin e raśt!t tràgj!k, e pranoi dje në
Pr0kûr0r! se për një moment e kishte zënë gjumi, dhe më pas autobusi kishte lëvizur fàtàl!sht jashtë autostradës.