September 21, 2021

Informacionet nga zjàrret aktîve në Maqedoninë e Veriut

Qendra Rajonale për Menaxhim me Krîza – Shtip njofton për zjàrr të ri në zonën e fshatit Istevnik i ri të komunës së Dellçevës. Nga zjàrri është kàpluar mali në hapësirë prej 10 hektarësh. Për momentin, në shuàrje të zjàrrit
intervènojnë 6 zjàrrfikës dhe banorë të fshatrave përreth. Vlerësohet se bëhet fjalë për terren të vështirë, ndërkaq
zjàrri ende është aktîv dhe nuk është nën kontroll, transmeton TV21.

Gjithashtu njoftohet edhe për zjàrr në afërsi të fshatit Beli të komunës së Koçanit. Është djègur bari i thatë, ndërkaq ekziston rrèzik për përfshirje edhe të vreshtave në afërsi. Ka në terren makina të kûndër zjàrrit dhe 4
zjàrffikës. Tani për tani zjàrri mbahet nën kontroll, por me ndryshimin e kahjes së erës ekziston rrezîku që të shpërndahet më shumë.

Ekziston panîk te qytetarët.

Sipas njoftimeve të qytetarëve, zjàrri është shumë afër shtëpive. Kërkohet
fõrca më të mëdha, pasi me ato aktualet nuk mund të shûhet zjàrri.

Në Koçan ka edhe një zjàrr aktîv, i
shkàktuar nga rënia largpërçuèsit./TV21