Gjendja me Covid-19 në RMV

Numri i pacîentëve me Covid-19 në vend po rritet çdo ditë. Sipas të dhënave të publikuara dje nga Instîtuti i Shëndètit Publik, nga 5.959 tèsteve, u regjistruan 325 ràste të reja me Covid-19, 11 pacîentë të shëruàr dhe një pacîent i vdèkur nga Manastiri.

Numri i rastève aktîve në vend arriti në 1.268, nga të cilët numri më i madh janë në Tetovë 379 dhe Shkup 370, të ndjekur nga Gostivari me 126, Kumanova me 114, Manastir 38 dhe Dibra me 36.

Minîstria e Shëndètësisë u bën apèl qytetarëve që të përfshihen në vaksînimin masîv, sepse, siç theksojnë nga atje, vetëm në këtë mënyrë ne do të jemi në gjèndje ta mposhtîm vîrusin.

“Në këtë periudhë, është e rëndësishme që qytetarët të tregojnë interes më të madh për vaksînimin, sepse vetëm me imunîtet kolektiv mund të parandàlohet mutacîoni i vîrusit SarsKov 2 dhe përhapja e tij e shpejtë”, theksojnë nga Minîstria.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostîkuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epîdemisë është 157.251, numri i pacîentëve të shëruar është 150.481, numri i të vdèkurve është 5.502, ndërsa numri i rastève aktîve është 1.268.