Kreu marrëdhënie seksuale me studenten e saj, arrestohet mësuesja

Një mësuese e martuar e korit të shkollës së mesme të Pensilvanisë u arrestua për një marrëdhënie seksuale me një studente pasi burri i saj i inatosur njoftoi administratorët, sipas raportimeve. Olivia Ortz, 26, u arrestua të hënën dhe u përball me dy akuza për aktivitet seksual me një nxënëse 17-vjeçare në shkollën e mesme Wilmington Area.

Burri i saj, i cili bënte punë të pavarur për departamentin e muzikës së shkollës, gjeti mesazhe inkriminuese në iPad-in e Ortz-it pasi u kthye në shtëpi nga një udhëtim i fundit në Florida dhe i tha drejtorit.

Ortz, nga Hermitage, u pezullua më 9 maj dhe u lëshua një urdhër arresti për të premten.

Sipas raportimeve, ajo nuk pranoi të dorëzohej menjëherë dhe madje këndoi në një koncert lokal të dielën përpara se të dorëzohej përfundimisht të nesërmen.

Çuditërisht, paraardhësi i Ortz si drejtor muzikor i shkollës, Jonathan Priano, 37 vjeç, po përballet gjithashtu me akuza të ngjashme për sjellje të pahijshme seksuale me studentët.

Ai dyshohet se kishte një afinitet për të gudulisur këmbët dhe për të krijuar marrëdhënie të ngushta të papërshtatshme me ta, sipas raportimeve. Çështja e tij penale është në pritje.

Duke vepruar sipas këshillave nga bashkëshorti i Ortz, hetuesit gjetën më shumë se 100 mesazhe mes mësueses së korit dhe studentes së saj.

Në intervistat me policinë, studentja pranoi se kishte shkuar në shtëpinë e mësueses kur bashkëshorti i saj ishte larguar dhe se ata kishin bërë seks në disa raste.

Vajza tha se u kthye në shtëpinë e Ortz-it pasi burri i saj zbuloi marrëdhënien e tyre për t’i ofruar mësueses rehati.

Autoritetet thanë se e intervistuan sërish adoleshenten dhe prindërit e saj më 5 maj, pasi ekzekutuan një urdhër kërkimi përfundimtar.

Adoleshenti u tha atyre në mënyrë sfiduese se dyshja ende po komunikonin pavarësisht akuzave penale për Ortz dhe se ata janë të dashuruar.

Ortz po mbahet në burgun Lawrence County me një garanci prej 150,000 dollarësh dhe seanca e saj e radhës është caktuar për 25 maj.