December 1, 2022

Animalistja shqiptare: Të hash një kafshë është njësoj si të hash kushëririn tënd!

Keqtrajtimi i kafshëve është bërë një problem madhor në Shqipëri. Janë publikuar disa ratse të keqtrajtimit të kafshëve duke u bërë thirrje institucioneve përkatëse që të reagojnë për çdo rast.

Për shumë persona, kafshët janë qënie që nuk kanë asnjë ndryshim nga njeriu dhe duhet të trajtohen sa më mirë të jetë e mundshme. Kështu mendon edhe animalistja Jonida Gjoka. Në një studio televizive ajo është shprehur se njerëzit duhet t’i duan kafshët dhe të kujdesen për to dhe jo t’i hanë.

Më konkretisht është shprehur:

T’i preferon të hash një jetë kafshe, që është praktikisht një kushëriri jot, që ne me DNA jemi kaq afër me atë kafshë. Si mund të hamë ne kushëririn tonë.

https://www.instagram.com/p/Cf8ehgBKn1p/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f5045b96-f295-44e1-9f2c-5052bd496bf6