January 27, 2023

Të shtunën dhe të dielen ndalohen varimet në Maqedoni

FUNERALET PËR DITËN E SHTUNE DHE TË DIELE, QË JANË FESTA KRISHTERE E SHËN NIKOLLËS, KRISHTLINDJET DHE PASHKËT JANE TË NDALUAR!
Kështu është eregull i ri i Kishës Ortodokse të Maqedonisë – Arqipeshkvisë së Ohrit.
Të vde kurit të shtunën, të dielën dhe të hënën do të varrosen të martën, sipas rregullave të reja të KOM-OA.

Peshkopi z. Stefani ndaloi varrosjet gjatë kremtimit të Shën. Nikolla dhe rregulli fillon të zbatohet nga ky vit. Të ndjerit nga e shtuna, e diela dhe e hëna do të varrosen të martën, njofton A1.on.

Dioqeza Ortodokse e Shkupit ka konfirmuar se nuk ka varrime gjatë festës së Shën. Nikollës, Krishtlindjet dhe Pashkët.