Zaev: Nuk jam marr vesht me Mihajllkovin, rrezikova jetën për të publikuar përgjimet!

Pas vendimit të Apelit për rrëzimin e aktgjykimit të shkallës së parë për “Target dhe Fortesa”, sërish dolën spekulime se kështu pakoja që kinse i ishte premtuar Sasho Mijalkovit, për gjoja “avokim” të tij për tetë deputetët e VMRO-DPMNE-së deri në të pabindur dhe për të votuar për amendamentet kushtetuese për Marrëveshjen e Prespës.

Lidhur me këtë, në rrjetet sociale është cituar një deklaratë e vjetër e ish-kryeministrit Zoran Zaev, nga janari i vitit 2019, kur ai ka konfirmuar publikisht se Mijalkov ka folur me deputetët. – Sasho Mijalkov foli para deputetëve sepse beson në atë zgjidhje. Ai u tha të gjithëve, u thuhet publikisht në Shkup, kudo, se ka folur me deputetët. Ai u ul me ta, i inkurajoi, personalisht besoi – tha atëherë Zaev.

Prandaj kërkuam koment nga ish-kryeministri Zaev për akuzat se vendimi i rrëzuar ishte pjesë e një lloj pakoje që i ishte premtuar Mijallkovit në këmbim të sigurisë së tetë deputetëve. Ai thotë se është turp që ka spekulime të tilla.

– Këtë mund ta thonë vetëm njerëzit që merren me spekulime dhe gënjeshtra. Unë kam qenë gjithmonë transparent gjatë gjithë kohës sime në politikë. Deputetët kanë votuar sipas bindjes së tyre dhe deklaratat e tyre kanë qenë nëpër media – na tha Zaev.

Ai shton se ka dërguar menjëherë një reagim të hapur dhe serioz kur ka dëgjuar vendimin e Apelit.

– Dhe do të përmend edhe një herë se as unë dhe as askush nuk do të kemi të drejtë të biem dakord për gjëra që shkelin ligjet dhe shmangin përgjegjësinë. Rrezikova jetën për të ekspozuar përgjimin e paligjshëm.
Jeta e fëmijëve, familjes dhe miqve të mi ishte në pikëpyetje, por përkundër kësaj në emër të mbrojtjes së të drejtave të njeriut, në emër të së vërtetës, demokracisë dhe lirisë në Maqedoni dhe që kjo të mos ndodhë më, ata publikisht, personalisht u bënë nga Unë, ndava provat e përgjimeve të paligjshme të më shumë se 20 mijë qytetarëve. I kam dorëzuar SJO-së më shumë se një milion biseda – mëson ish-kryeministri.

Ai tregon se sot pjesa më e madhe e rasteve të ish PSP-së janë përfunduar me aktgjykime.

– Subjekti më i rëndësishëm, apo ndër më kryesorët është ai me përgjimet e paligjshme. Dhe nëse dënimi nuk jepet, atëherë ekziston rreziku që të tjerët të kryejnë të njëjtin krim në të ardhmen si Gruevski dhe Mijalkov. Prandaj duhet të ketë dënim për çdo vepër të kundërligjshme, të përshkruar siç duhet në ligj – përfundoi Zaev.